PAINTBALL KARLSKRONA

F.A.Q. Frågor & Svar
Tillbaka till startsidanF.A.Q.

Frågor & Svar

Vilka öppettider har ni?

Vi har öppet från soluppgång till solnedgång, alla dagar i veckan, året runt för bokningar av grupper med minst 8 deltagare. Ofta räcker det att vi får din bokning någon dag innan men för att vara säker på att få den tid som passar er bäst rekommenderar vi att ni bokar i god tid.

Hur många måste vi vara?

Ni behöver vara minst 8 betalande spelare om ni bokar vårt mest populära paket Woodland. Vissa paket kräver fler spelare, t.ex. Big Woodland och Supáirball.

Hur många kan vi vara?

Vi kan ta emot stora sällskap – upp mot 100 personer om ni bokar i god tid.

Vi är bara 5 personer. Kan vi spela ändå?

Om någon av oss är på plats kan vi ibland ta emot mindre sällskap än 8 personer. Annars har vi tyvärr ingen möjlighet att ta in en instruktör ifall ni inte är minst 8 betalande spelare. Ibland kan det också vara så att fler mindre sällskap hör av sig och vill spela – ring och kolla med oss så parar vi ihop er!

Vad använder ni för utrustning?

Vi använder modern och fräsch utrustning som funkar utan strul och ger er den bästa paintballupplevelsen. Markörerna vi använder är luftdrivna och semiautomatiska av modellen Tippmann 98 Custom – bara att sikta och skjuta! Vi använder moderna masker med dubbellins som sitter skönt, skyddar bra och immar så lite som en mask kan.

Vad behöver jag tänka på innan jag spelar paintball hos er?

Ta med dig ett par oömma skor så du lätt kan springa på banorna. En T-shirt eller annan tröja att ha under dräkten kan vara bra att ha.
Gå gärna in och läs instruktionerna här och fyll i dina uppgifter så sparar vi tid när ni kommer.

Hur lång tid tar det att spela?

Tiden varierar beroende på hur många ni är, hur ni spelar och hur mycket boll ni vill köpa. Vanlig speltid brukar vara 1,5-2 timmar och sedan tillkommer ca 30 minuter före spel och 30 minuter efter spel. Under dessa ca 2 timmar kan ni hinna ett flertal omgångar som varar i snitt 10 minuter var på lilla skogsbanan. Spelar ni på stora skogsbanan så tar varje spel längre tid och även totaltiden brukar bli längre.

Hur många kan vi spela samtidigt?

På lilla skogsbanan kan det spela upp till 20 personer samtidigt. Är ni fler brukar vi dela upp er i lag och bytas av – det brukar ändå behövas lite vila mellan spelen. Är ni väldigt många kan ni också spela på stora skogsbanan – där kan vi vara 30+ samtidigt.

Vad händer när man blir träffad?

När man blir träffad och bollen lämnar en färgklick är du ute ur spel. Du räknas som träffad oavsett om träffen är på din utrustning eller på din kropp. Vid träff höjer man sitt vapen över huvudet för att visa att man blivit träffad. Därefter kliver man av banan och återsamlas vid säkerhetszonen, där du tryggt kan invänta nästa match.

Har ni någon åldersgräns?

Vi rekommenderar att man är 8 år eller äldre för att spela paintball hos oss. Är du under 16 år kräver vi ett skriftligt godkännande från målsman – Det görs via vår blankett! Vi kräver också att någon myndig person är närvarande om det finns personer i gruppen som är under 16.

Kan vi dricka alkohol vid spel?

Det är oerhört viktigt att alla som finns på och i närheten av banan har full kontroll och är uppmärksamma för att uppfylla våra säkerhetsföreskrifter. Vi rekommenderar att ingen alkohol intas varken före eller under spel. Önskar ni ändå dricka någon alkohol skall det göras med försiktighet och väldigt gott omdöme. Anser instruktör att någon är överförfriskad och på minsta sätt äventyrar säkerheten kommer han att ta utrustningen ifrån denna och vid behov be dem avlägsna sig från spelområdet.

Kan jag ha glasögon under masken?

Ja, det går bra att ha glasögon under masken, men har du möjlighet att använda linser så kan det vara smidigare.

Får jag några instruktioner innan spel?

Ja. Alla får en genomgång av både spelregler, säkerhet och utrustning av våra kunniga instruktörer. Allt finns även att läsa på webbsidan under dokument om du vill läsa på innan du kommer.

Är det farligt med paintball?

Paintball är inte farligt, tvärtom är paintball en mycket säker sport, förutsatt att man följer reglerna och de enkla säkerhetsföreskrifter vi har. 
Viktigast är att skydda ögon genom att använda skyddsmask. Vi använder givetvis bästa möjliga godkända masker tillverkade specifikt för paintballbruk. Så fort du går på banan så skall masken användas, oavsett om du spelar eller inte. En annan viktig regel gällande säkerheten är att använda en pip-påse, som sättas över pipan när man inte spelar. Pip-påsen hindrar bollar att lämna pipan om man av misstag skulle komma åt avtryckaren utanför banan. Detta i kombination med att använda säkringen gör det i det närmsta omöjligt att råka avfyra sin markör utanför banan.
Ett tips är att ta det lugnt på banan – spring inte allt för mycket i skogen utan skjut dig framåt och förflytta dig lugnt och kontrollerat – bäst både ur spelsynpunkt och ur säkerhetssynpunkt.
Följer du de enkla regler vi har tagit fram för er säkerhet så finns det inget att oroa sig för. Du kan istället se fram emot en rolig upplevelse fylld med adrenalin, svett och oförglömliga minnen

7

Kontakta oss

PAINTBALL KARLSKRONA

PAINTBALL KARLSKRONA

Silvervägen 15 i Karlskrona

0455 34 40 45

info@paintballkarlskrona.se

Facebooksida