PAINTBALL KARLSKRONA

Information om olika Paintballspel
Tillbaka till startsidanPaintballspel

Olika Paintballspel

Take the Base
Detta är det vanligaste spelet hos oss! Varje lag har en bas som de ska försvara – samtidigt ska de försöka ta motståndarens bas. När någon lyckats ta motståndarens bas är spelet slut – i vissa fall är alla spelarna i förlorande laget utskjutna men ibland har någon lyckats smyga förbi försvaret och på så vis vunnit matchen.

Elimination
Detta paintballspelet har de enklaste reglerna, men är ett minst lika svårt spel ändå. Det går endast ut på att markera spelarna i andra laget. När alla är ute så har ditt lag vunnit.

Centerflag
Denna variant av Paintball har bara en flagga vilken står placerad i mitten av spelplanen. Varje lag startar vid en bas – baserna skall ha samma avstånd till flaggan. Målet är att hämta flaggan och hänga den i sen egen bas. En variant av detta är att flaggan ska hängas i motståndarens bas men då tar spelet längre tid.

Capture the Flag
Detta är en av de mest populära spelformerna. Den spelas praktiskt taget över hela världen och känns igen från flera tv-spel. Spelarna indelas i två lag. Varje lag har vars en flaggstation som även är deras utgångspunkt. För att vinna måste man hämta andra lagets flagga och ta den till sin egen flaggstation. Blir man träffad med motståndarlagets flagga i hand måste man lägga den på marken så att en medspelare kan plocka upp den och föra den vidare.

Attack and Defend
En variant av Capture the flag, fast bara ett lag har en flaggstation som de skall försvara. Det andra laget har ingen flagga att försvara utan skall helt enkelt hämta motståndarlagets flagga och föra den tillbaka till sin egen bas. 
Ett annat alternativ på attack and defend kan vara att ena laget som består av 1/3 av spelarna ska skydda en plats, t.ex. en kulle, medan det andra laget som består av 2/3 av spelarna ska attackera platsen. Det försvarande laget har bra skydd medan det attackerande laget är många. givetvis kan antalet spelare på varje lag varieras efter förutsättningarna.

Bunny Hunt eller Harjakt
Detta är ett uppskattat sista spel vid svensexor. Här får svennen dra på sig en dräkt. Han får ett visst antal sekunder på sig att ta ett skydd medan alla “jägare” får stå med ryggen mot banan. Svennen kan inte bli markerad, men det kan jägarna. Blir en jägare träffad åker denna ut. Ett alternativ kan vara att jägaren istället hamnar på svennens lag. Jägarna har förslagsvis bara 10 skott var och måste hushålla medan svennen har fullt magasin. Ska haren klara sig? Knappast!! Lite elakt men med en sportslig chans.

Mr. President
En person är president och är utan markör. Ett par stycken spelare ska skydda presidenten från att bli skjuten. Han ska t.ex. skyddas en viss tid eller under tiden han utför ett uppdrag. Ett spel som kan vara särskilt roligt när det finns en huvudperson för dagen!

Death Match eller Last man Standing
Detta brukar vara det sista spelet för dagen och då startar alla från mitten av banan och på intruktörens signal har alla 20 sekunder på sig att ta skydd. Siste man kvar på banan blir utsedd till dagens Rambo.

7

Kontakta oss

PAINTBALL KARLSKRONA

PAINTBALL KARLSKRONA

Silvervägen 15 i Karlskrona

0455 34 40 45

info@paintballkarlskrona.se

Facebooksida